Noutati Primavera P6 – versiunea 21

Oracle dezvolta noi functionalitati Primavera P6 in beneficiul utilizatorilor, usurandu-le astfel munca. Analizam cu atentie fiecare noua versiune pentru a identifica celemai utile imbunatatiri ale produsului.

Funcționalitati noi în Oracle Primavera P6 versiunea 21

 (varianta Project Portofolio Management)

Ora de sfarsit si de incepere pentru activitati

Data si ora de incepre si de finalizare pentru activitatile proiectului creeaza frecvent ambiguitati utilizatorilor atunci cand sunt utilizarte calendare diferite pentru activitati. 

In versiunile anterioare utilizatoriii schimbau in meniul „User preferences” modul de afisare a timpului.

Acum aceasta informatie de „fine tuning” poate fi introdusa direct in fereastra in care se modifica data, fara a mai fi necesara schimbarea modului de vizualizare din meniul „User Preferences„.

Financial Period Calendar – noul tip de calendar la importul fisierelor XML

Desi Financial Period Calendar a aparut in ultimul upgrade de Primavera, existau capabilitati limitate de import si export.

Atunci cand se importa proiecte dintr-un fișier XML Primavera, este posibila selectarea calendarul perioadei financiare pentru  a-l atribui oricaror proiecte pe care alegeti sa le importati cu acțiunea de import „Creare nou”. Astfel este garantat ca nu vor aparea probleme cum ar fi importul unui calendar nedorit.

Cresterea acuratetei distributiei costurilor 

Distribuția costurilor asociate resurselor si a rolurilor de resurse ia în considerare  modificările preturilor unitare în timp.

Mai jos am modificat costul resursei.

Apoi am schimbat in meniul Admin Preferences optiunea de distributie a costurlui in timp din „Linear Spread” in „Unit Spread”. Astfel, distrbutia costului evidentiaza intr-un mod precis momentul in care a fost modificat pretul unitar al resursei.

Mai jos poate fi observata noua distributie a costurilor folosind optiunea „Unit Spread”.

 

Alte noi functionalitati :

 

Alegeti Optiuni de import pentru Manager Responsabil si Optiuni de import separate pentru codurile de activitate globala si EPS

Atunci cand importati proiecte, puteti selecta actiunea de import pe care sa o utilizati pentru Managerul Responsabil atribuit proiectului.

 

Portofolii bazate pe filtre in P6 Professional

Numai EPPM: Atunci cand sunteti conectat la o bază de date EPPM, puteti accesa si utiliza portofolii filtrate configurate in P6. Portofoliile filtrate pe care le puteti vedea in P6 Professional pot fi create, modificate si sterse numai in P6.

 

Imbunatatirea sablonului de import

Numai EPPM: Pe pagina Primavera XML Import Template (Sablon de import Primavera XML), puteti gestiona acum modul in care sunt gestionate calendarele de resurse la importul acestora, separat de calendarele globale.

 

Calendare de resurse

Atunci cand P6 Professional este conectat la o baza de date P6 EPPM, puteti diferentia intre tipurile de calendare de resurse pe care le importati din sablonul P6 XML. Coloana Type (Tip) din sectiunea Advanced (Avansat) a casetei de dialog Import Options (Optiuni de import) eticheteaza calendarele ca fiind personale sau partajate.

 

Actualizati Secure Global Desktop Client pentru Primavera Virtual Desktop

Introdus in 21.12.8: Versiunea Secure Global Desktop 5.6.567 este acum disponibila. Clientul Secure Global Desktop este necesar pentru Primavera Virtual Desktop. Trebuie sa eliminati versiunea anterioara a clientului Secure Global Desktop si sa instalati noua versiune pentru a continua sa lucrati in Primavera Virtual Desktop. Cand instalati noua versiune a clientului Secure Global Desktop, trebuie sa permiteti partajarea cel putin a Fisierelor, Clipboard-ului si Imprimantelor atunci cand vi se solicita.

 

Vizibilitate a drumului critic bazat pe resurse

Pentru a ajuta la rezolvarea drumurilor critice intarziate inainte ca acestea sa devina depasiri de proiect, P6 Professional poate arata:

– Activitati pe pana la 30 de drumuri critice bazate pe activitati, calculate pe pasul inainte, pasul inapoi sau pasul inainte si inapoi (cu sau fara nivelarea resurselor).

– Activitatile de pe pana la 30 de drumuri critice bazate pe resurse, calculate pe pasul inapoi cu nivelarea resurselor.